3 minder gekende kidsproof routes in Grenspark Kalmthoutse Heide

Eerder wijdde ik reeds een blogpost aan de prachtige Kalmthoutse Heide. Sinds kort ben ik ook andere, minder bekende routes in dit prachtige gebied gaan verkennen en mijn ervaringen deel ik graag met jou. Er zijn namelijk heel wat mooie plekjes te ontdekken, en zo ook fijne kidsproof routes! Ken jij deze leuke paden al?

Muis (en uil)

Wandelroute Muis bevindt zich in het Nederlandse gedeelte van het grenspark. Ze is slechts 1,7 km lang en daarmee ideaal voor kinderen. Dit pad leidt je langs heide, bos en weiland. Deze route is mijn favoriete wandelroute in de Kalmthoutse Heide, met kinderen. Toen ik er begin november kwam, werd ik zelfs aangenaam verrast door de schapenkudde. Indien je wat langer op avontuur wil, kan je deze route gemakkelijk combineren met het aansluitende wandelpad Uil (2,1 km). Let wel; best neem je als startpunt de fruitschuur aan de Abdijlaan. Indien je start vanaf Kortenhoeff, moet je de camping door, kom je eerst langs de route Uil en ben je dus aan een langere tocht begonnen.

Wandelpad Muis te Kalmthoutse Heide

Kikker

Over de grens, aan de Ossendrechtse Volksabdij vind je één van de vier officiële toegangspoorten tot het grenspark. Vanuit dit punt vertrekken drie routes; Abdij, Pauw en Kikker. Wandelroute Kikker neemt je 6,3 km mee langs weilanden, bossen en vennen. Je kan er genieten van een afwisselende omgeving. Onze kleuter vond dit alvast een heel fijne ervaring, vooral aangezien er zoveel paaltjes stonden met een kikkerlogo op 😉 Tip; als de route te lang voor je is kan je ze zelf gemakkelijk inkorten door wandelpad Pauw tegen de klok mee te volgen zodra je die tegenkomt.

Kalmthoutse Heide route Kikker

Konijn

Dit natuurbeleefpad is heerlijk voor jonge kinderen! Het is slechts 2,5 km en is toegankelijk met een stevige kinderwagen. Onderweg kom je infobordjes tegen met leuke opdrachten om helemaal in het konijn-thema te blijven. Je mag je verwachten aan een mix van weilanden, bos en vennen wanneer je voor deze route kiest.

Kalmthoutse Heide route konijn

Wil je graag nog meer info over wat Grenspark Kalmthoutse Heide (met kinderen) te bieden heeft? Dan kan je terecht op hun website. Een plattegrond van alle wandelroutes vind je hier.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “3 minder gekende kidsproof routes in Grenspark Kalmthoutse Heide

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: