Frisse dadel-limoen balletjes

Balletjes zijn helemaal hip. Met havermout, walnoot of kokos. De combinaties zijn praktisch eindeloos. Ze zijn raw, vegan en vooral een heerlijk tussendoortje!

Deze dadel-limoen balletjes zijn zalig fris en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Bovendien kan dit recept niet fout lopen en kunnen de kids dus naar hartelust meehelpen.

Wat heb je nodig?
  • 100 gram dadelstukjes (of hele, ontpitte dadels)
  • Het sap van een halve limoen
  • +- 10 pistachenootjes
Aan de slag
  • Doe de dadelstukjes in de mixer en pers er het sap van de halve limoen overheen
  • Mix ze fijn tot een kleverige massa
  • Hak de pistachenootjes in stukjes
  • Neem de gewenste hoeveelheid dadelpasta in je hand en rol deze tot een mooi balletje
  • Draai het balletje in de pistachestukjes zodat het een leuk groen jasje krijgt
  • Je kan ze meteen verorberen of kiezen voor wat extra “bite” door ze even te laten afkoelen (30min in de koelkast – 10min in de vriezer)

Snoep jij ze als tussendoortje, in je ochtend bowl of als dessert?

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: