3 x wandelen in Kapellen mét kinderwagen

Gaan wandelen, ik vind het heerlijk. Maar met onze kleinste spruit is het wel zo gemakkelijk om met de kinderwagen op pad te kunnen. De afgelopen coronaperiode heeft ons heel wat bijgeleerd wat betreft wandelingen in de buurt. Dus deel ik hierbij graag met jullie 3 kinderwagen-proof wandelingen in Kapellen.

Fort van Ertbrand

Sinds 2018 is dit gebied opengesteld voor wandelaars. Er zijn twee wandellussen (een lange en een korte), waarvan de route langs de ringgracht een fijne, korte route is voor met de kinderwagen. Zo kom je zowel bos, als de gracht en het fort tegen tijdens je wandeling. Deze route heet “Rosse vleermuispad” en is 1 km lang.

De Uitlegger

Heerlijk wanneer de rodondendrons in bloei staan tijdens de maanden mei en juni, maar ook daarbuiten is dit een fijn stukje natuur. Afwisseling tussen een bunker, bos en vijver kom je hier tegen. Je kan zelf kiezen hoe kort of lang je de wandeling maakt, aangezien er enkele doorsteekpaden zijn. Ik zou je aanraden om er een 8-vormige wandeling van te maken, en zeker even langs de vijver aan de grote weide te passeren. Op een mooie ochtend heb ik daar al eens een hertje gespot, dat heeft altijd iets magisch! De aangeduide wandelroute op het infobord is 3,5 km.

Mastenbos – loopgravenpad

Als je op zoek bent naar een mooie combo tussen natuur en erfgoed, is dit een ideale wandeling voor jou. Het pad slingert doorheen de vroegere loopgraven en dankzij de infoborden kom je heel wat te weten over het oorlogsverleden van dit gebied. Je passeert onder andere 21 bunkers waarvan je er 4 vanbinnen kan bekijken. Er zijn twee aangeduide wandelroutes van 5,5 km en 3,3 km. Met de kinderwagen neem je best de kortste route, want bij de langere route kom je een trap tegen en dat is niet zo praktisch 😉

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: